Recycling cans art sajt i blog

U želji da mi prvi post bude gotovo savršen gubim vreme pišući i brišući kada me upravo obavestiše da on u principu za posetioce nekog bloga bude gotovo nezapažen. I tako dobih materijal za početak svog prvog posta u životu. A kažu da je početak najteži.

Elem, osetio sam potrebu da se javno oglasim i da svoje ideje podelim sa širokim auditorijumom a sve zbog toga što mi je dosta siromaštva informacija i novih ideja na našem internet nebu. Ko god hoće da se oseti iole iznad neke prosečne mase našeg stanovništva “marne” neku od beskonačnog broja belosvetskih ideja pa maše njom nama ispred nosa kao skalpom zarađenim u ljutoj borbi. E pa dosta više vas i vaših tuđih ideja. Hajde da malo zasučemo rukave i radimo ovde, na domaćem terenu.

Kao veliki zaljubljenik u prirodu i jedan od onih kojima je stalo do budućnosti ove planete i kakvu ćemo je ostaviti sopstvenoj i komšiskoj deci otkrio sam da prosta reciklaza čiji sam pobornik moze da bude i mnogo više od skupljanja, pakovanja u kese i bacanja u raznobojne kontejnere.

Igrom slučaja naleteo sam na sajt Sandy Sanderson-a  i odusevio se. Znate li čime se bavi ovaj čovek? Davanjem mnogo lepšeg  smisla onome što sam ja jednostavno bacao u kontejner. Pre nego što nastavite sa čitanjem molio bah Vas da pogledate ovo http://www.sandyscancars.com/. Pa stvarno je fenomenalno. Hajde da još nešto saznam o ovome. Jedino što sam našao bilo je http://www.thisblogrules.com/2009/11/beer-cans-turned-into-amazing.html i to je to. Koliko god pokušavao da saznam bilo šta o ovome vidu umetnosti naletao sam tu i tamo na još poneku sličicu koječega, sve u svemu jadno. Da ne pričam kada sam počeo da pretražujem na našem jeziku pa nailazio na jedne te iste slike do beskonačnosti eksploatisane. E pa neće više biti tako!

Limenke u kadu pa na sto. Makaze u ruke pa seci, malo ja limenke, malo one mene (a što to tek boli i teško zarasta) .Kako se svaki trud isplati( tako kazu a vi proverite) rodio se moj prvenac.

Ohrabren ogomnim uspehom, bar sam se tako osećao u tom trenutku, dobio sam želju da nastavim u ovom pravcu. Kako su se modeli ređali tako se oko i ruka izveštili pa sa ponosom mogu sve zainteresovane da obavestim da mnogo više o ovakvim radovima mogu saznati na sajtu http://recyclingcansart.com/ gde sam organizovao i prodaju istih,  sve na zahtev ljudi koji nemaju uspeha u pravljenju ovakvih stvari a imaju ogromnu želju da poseduju određenji predmet.Želeo bih i da što više mogu, kao pojedinac, pomognem u podizanju svesti o značaju očuvanja prirodne sredine i da se svaki ozbiljan posao kao što je ovaj moze učiniti zanimljivim na svoj način. Oni kojima ovo ne bude dovoljno zanimljivo neka pokušaju da reciklazu i očuvanje prirodnih resursa učine zanimljivim na neki sebi svojstven način.

Ako uspem da bilo koga od vas podstaknem na razmišljanje a kasnije i akciju u cilju očuvanja životne sredine čime će se baviti ovaj blog i  navedeni sajt smatraću to još jednim svojim ličnim uspehom.Ja određenu moralnu i materijalnu satisfakciju već imam, modeli koje sam izradio nalaze se kod mnogih mojih prijatelj širom naše zemlje ali i po Nemačkoj , Holandiji, Kanadi,Izraelu a vi se potrudite da ulepsate život sebi i drugima.

Vidimo se na http://recyclingcansart.com/

Leave a Comment

November 4, 2012 Svi postovi